CLICK FLAG TO TRANSLATE YOUR LANGUAGE

Monday, June 29, 2009

PEMANDANGAN DI SUNGAI GANGGA INDIA

Andai kamu semua pernah menonton filem Slumdog Millionaire pasti kamu terkejut dengan pemandangan di sungai Gangga yang di anggap suci oleh rakyat India. Di situ tempat mereka mandi dan bersuci tetapi di situ juga tempat mereka membakar mayat.
Di sini bagi ahli keluarga yang mampu untuk membakar mayat ahli keluarga yang telah mati mereka akan membakarnya tetapi bagi yang tidak mampu mayat itu akan di hanyutkan sahaja. Semua pemandangan ini telah biasa di pinggir Sungai Gangga di India.
Cuba lihat gambar di atas mayat di bakar di tepi sungai sahaja. Bagi gambar di bawah anda akan melihat rakyat india biasa sahaja mandi bersama mayat yang di buang ke dalam Sungai Gangga dan terapung di permukaan....Apa reaksi kita jika kita melihat ini semua? Amat jijik dan mesti kita fikir akan bau mayat reput ini.
Setelah hanyut kerana terapung anda pasti akan dapat melihat mayat-mayat ini akan tersadai di tepi sungai untuk mereput tapi ini sudah menjadi panorama yang biasa di Sungai Gangga India.
Lihatlah ada sesetengah mayat ini akan di makan oleh anjing liar yang lapar dan ada juga yang akan di makan oleh burung.................apa reaksi anda? kotor bukan?
Lihat gambar di bawah ini mayat ini terus terdampar di tangga Sungai Gangga dan di penuhi lalat-lalat maka reputlah mayat itu di situ
BAYANGKAN SEMU INI BERLAKU DI TEMPAT KITA? APA YANG ANDA FIKIR? DALAM FILEM SLUMDOG MILLIONAIRE HANYA SEDIKIT DI TUNJUKAN KEKOTORAN BAGAIMANA JIKA PENGAMBARAN DI BUAT DI KAWASAN SUNGAI INI?.....

3 comments:

Mr. Sham@poksey said...

dah depa kata suci... suci la bagi depa tuh... yang kita nak pi mandi dalam sungei tu buat apa...? huhuhuhuhu...

Exotic photos from Borneo said...

sudah jadi adat diaorang

FarHa said...

huhu...pening sy tgk mayat2 tu...yelahh setahu sy la..mayat manusia kalo berbau lagi busuk dr bangkai2 yg ada kat dunia nih...sbb tu bile seseorg tu meninggal kite ditanam dgn kedlama yg agak dlm..sbb bile mayat reput tak berbau..

tu laa masyarakat india memang life dieorg agak kotor skit..

yg dlm filem tuh sumenyer indah belaka..takkan laa die org nak tunjuk yg buruk2..tul tak en tebu??